Kiven ja kallion rikkominen

Kun kiviä tai kalliota tarvitsee rikkoa tärinäherkissä paikoissa on perinteinen räjäytyslouhinta yleensä poissuljettu vaihtoehto. Naapurikiinteistöjen katselmukset, tärinämittaukset, lisävakuutukset ja raportointi ovat pienessä työssä suhteellisen kova kustannus, eivätkä poista riskiä ja vastuuta. Me tarjoamme pienimuotoista louhintaa kellareihin ja rakennusten läheisyyteen hieman hellävaraisemmin menetelmin.

 

Timanttisahaamalla ja -poraamalla voidaan tehdä kallioon kaivannot, urat, syvennykset, madallukset ja rei’ät. Menetelmän tarkkuuden vuoksi ”ryöstöjä” ei synny, jolloin poiskuljetettavaa louhetta muodostuu huomattavasti vähemmän.

Salaojakaivanto kallioonRoilo kiveen

-Salaojakaivanto (niskaoja) talon seinustalle – Kivien roilousta terassin koolaukselle-

 

 

Etanadynamiitti eli murtolaasti (ei räjäytystyö)

Rikomme kiviä ja kalliota myös etanadynamiitilla. Poraus tehdään normaaliin tapaan, mutta räjähteen sijasta rei’ät täytetään ”etanalla”. Kemiallisen reaktion seurauksena aine paisuu ja rikkoo kiven. Etanalla voidaan ”panostaa” koko reikärivi kerrallaa, mutta etanamaisen vaikutusaikansa vuoksi se ei sovellu kiireisiimpiin kohteisiin.

Hydraulisella käsiporakoneella voidaan sujuvasti porata halkaisijaltaan 32-45mm reikiä kellareissa ja muissa tilarajotteisissa paikoissa.

Pienemmät rei’ät teemme tehokkailla sähköporakoneilla, ja timanttiporalla voidaan tehdä paljon isompiakin reikiä.

Kivien rikkominen reikä kiveen

-Kivien reijitystä käsikäyttöisellä kallioporalla-