Timanttiporaus ja Timanttisahaus

Timanttileikkaus on ylivertainen tapa tehdä aukot, reiät ja upotukset betoniin, tiileen, asfalttiin, luonnonkiveen ym. Timanttiterä katkaisee myös raudoituksen. Piikkaukseen verrattuna reikä syntyy nopeasti ja lopputulos on mittatarkka, jolloin jälkipaikkausten tarve jää vähäiseksi. Timanttileikkaus ei aiheuta tärinää ja runkoäänet jäävät pieniksi. Leikkaus tehdään pääsääntöisesti märkänä, jolloin vesi toimii tehokkaana pölynsitojana. Syntyvä sahausliete poistetaan vesi-imurilla. Siisteissä tiloissa tulee huomioida suojaukset tapauskohtaisesti.

Kaikkea kalustoamme ohjaa ammattilainen. Yrityksen laaja kalustovarasto ja korjaamo minimoivat riskin kalustorikon aiheuttamaan työn viivytykseen. Pystymme myös tarpeen vaatiessa valmistamaan erikoisteriä ja -laitteita vaativimpiinkin kohteisiin. 

Pääasiallinen toimialueemme on Pirkanmaa, mutta tilanteen vaatiessa koko Suomi. Suurin osa timanttiporaus ja timanttisahaus töistämme sijoittuu Tampere, Kangasala, Pirkkala, Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä ja  Valkeakoski –alueelle.

 

 TIMANTTIPORAUS

Timanttiporaus on tavanomaisin tapa tehdä tarvittavat läpiviennit tiili- ja betonirakenteisiin. Lopputuloksena on mittatarkka reikä. Hyllystämme löytyy kaikki yleisimmät porakoot ( Φ10 mm – 1000 mm ). Meiltä löytyy suoraan hyllystä myös betonikaivoihin porattavat muoviputkien ns. kumitiiviste-koot.

Timanttiporaukset voidaan tehdä lattiaan, seinää ja kattoon. Porakone kiinnitetään rakenteeseen pääsääntöisesti lyöntiankkurilla, mutta tilanteen vaatiessa muitakin keinoja löytyy. Pieniä reikiä voidaan porata myös käsivaraisilla koneilla. Hydrauliikka-koneilla onnistuu myös vedenalaiset poraukset.

Timanttiporanterät ovat onttoja putkia, jolloin poratessa syntyy reiän lisäksi porapötkö. Pötköä hyödynnetään usein rakennetutkimuksissa. Vakiorunkopituus terälle on 50 cm, mutta porareikien syvyys voi olla erikoistapauksissa useita metrejä.

 

Tyypillisiä timanttiporauksia:

  • Läpiviennit kaikenkokoiselle LVIS-tekniikalle
  • Tutkimus- ja näyteporaukset, ym. koereiät
  • Aukkojen ja katkaisuiden tekeminen riviporaamalla
  • Tuuletusreiät ja putkiläpiviennit

 

Timanttiporaus1   

-Timanttiporaus maanpaineseinään Φ600mm vahvuuuus 80cm – Timanttiporaus betoniharkkoseinään Φ700mm –

 

TIMANTTISAHAUS

Timanttisahaamalla tehdään suoraviivaiset leikkaukset betoni- ja tiilirakenteisiin. Sahalla voidaan leikata lattiaa, seinää ja kattoa. Laikkasahoilla päästään 65 cm:n katkaisusyvyyteen, mutta vaijerisahalla tarvittaessa useiden metrien syvyyteen.


Tyypillisiä timanttisahaustoitä:

  • Ovi- ja ikkuna-aukkojen sahaaminen
  • Liikuntasaumojen sahaaminen
  • Betonirakenteiden paloittelu, irrotus ja purkaminen
  • Elementtien ja betonirakenteiden reunojen oikaisu
  • Urat lattialämmitykselle

 

Seinäsaha on hammaskiskolla kulkeva kauko-ohjattu laikkaleikkuri. Kiskon ansiosta saha leikkaa ensiluokkaisen suoraa saumaa. Kauko-ohjaus tuo lisää turvallisuutta.

Tyypillisä käyttökohteita: ovi- ja ikkuna-aukkojen leikkaaminen betoniseiniin, isommat LVIS- aukot, hissikuilun aukot, lattian sahaus hankalissa paikoissa, kattosahaus.

Suurin leikkuusyvyys: 65 cm (laikka Φ150cm)

Meiltä löytyy sähkökäyttöinen HF-saha sekä sähköhydrauliset ”perinteiset”  seinäsahat.

Seinän sahausoviaukko betoniseinäänseinäsaha

-Tyypillinen oviaukon seinäsahaus ja purkaminen 20 cm vahvaan betoniseinään – Radio-ohjattu seinäsaha-

 

Holvisaha on pyöräalustainen saha vaakarakenteiden leikkaamiseen.

Tyypillisiä käyttökohteita: liikunta-saumat betonilattiaan, ontelolaattojen ym. betonilaattojen katkaisu,  viemäriroilojen sahaus, vanhan lattian paloittelu.

Suurin leikuusyvyys: 55 cm (laikka Φ120cm)

Meiltä löytyy sähkötoimisia holvisahoja neljässä kokoluokassa. Lisäksi löytyy polttomoottorikäyttöiset asfalttisahat.

-Putkiuran leikkausta lattiaan holvisahalla-

 

Käsisaha on tehokas laikkaleikkuri, jolla päästään 15 cm:n katkaisusyvyyteen (laikka Φ40cm). Lisäksi käsikäyttöisellä kehäsahalla voidaan tehdä pieniä sahauksia aina 26 cm:n syvyyteen saakka.

Tyypillisiä  käyttökohteita: Ohuet betoniseinät ja -kaiteet,  pienet seinä- ja lattiasahaukset, sahaukset vaikeakulkuisiin tai ahtaisiin paikkoihin.

Meiltä löytyy käsisahauskalustoa sähkö-, hydrauli- ja polttomoottorikäyttöisenä.

kehäsaha1

-Kehäsahausta betoniseinään-

 

Vaijerisahalla voidaan katkaista kaiken kokoiset ja malliset teräsbetonikappaleet.

Klikkaa tästä päästäksesi vaijerisahaus-sivulle.

 timanttivaijeri