Vaijerisahaus

Vaijerisahausta käytetään yleensä rakenteen ollessa niin paksu, ettei tavanomainen, pyöreä sahanterä riitä sen katkaisuun. Vaijerisahan tarpeelle voi olla syynä myös katkaistavan rakenteen muoto tai työskentelytilan rajoittuneisuus. Timanttivaijeri pujotetaan leikattavan rakenteen ympäri, ja sahaus tapahtuu kiristämällä juokseva vaijeri hiljalleen rakenteen läpi. Menetelmä sopii erinomaisesti suurten vahvasti raudoitettujen rakenteiden leikkaamiseen.  Umpirakenteeseen porataan ensin pujotusreijät vaijerille. Sahausvaijerin pituutta voidaan vapaasti muuttaa, joten katkaisusyvyys on useita metrejä.  Vaijerisaha on riskitön ja tärinätön vaihtoehto louhinnalle kun toimitaan aivan rakennusten läheisyydessä. Vaijerisahaus sopii hyvin myös vedenalaisiin katkaisuihin, koska sahamoottori voidaan pitää vedevpinnan yläpuolella.

 

Tavanomaisia vaijerisahauksia: perustukset, sillat, pilarit, palkit, patorakenteet, muurit, kallio

 

vaijerisahausVaijerisahattu 1

 -Rautatiesillan perustusten irtisahaus. Betonivalun sisällä leikkautuvat raudoituksen lisäksi myös vanhat laakeripallit.-

 

Harppisahalla voidaan sahata isot pyöreät aukot betoniin, kuten esimerkikisi välipohjan läpiviennit säiliöille.Keskipisteelle ja kehälle porataan ensin aloitusreijät. Leikkaus tapahtuu timanttivaijerilla.Sahattavan aukon halkaisija voi olla n. 2,5m.

Harppi yläpHarppi alap

 -Säiliöaukon sahaus harpilla-